Hittade inte paneer (indisk ost) i butiken, så det fick bli kyckling istället. Ett enkelt recept från Arla med mycket smak – perfekt för vardagsmiddagen 🙂
Skär 500 g kycklingfilé eller kycklinginnerfilé i bitar.
Finhacka 1 gul lök och 1-2 vitlöksklyftor.
Skala 2 morötter, grovriv dem. Skala och grovriv även 1 äpple.
Smält en klick smör i stekpannan och låt sedan kryddorna få ge smak åt smöret:
- 0,5-1 tsk chiliflakes
- 1 msk färsk, finriven ingefära (jag använder Santa Marias på tub, smidigt!)
- 1 msk garam masala
- 2-3 msk tomatpuré
Tillsätt lök, vitlök, morötter och äpple. Låt detta fräsa på medelhög värme, det ska mjukna men ej få färg.
Lägg över grönsakerna i en gryta. Smält lite mer smör i stekpannan och bryn sedan kycklingen runt om i omgångar. Lägg sedan allting i grytan, vispa ur stekpannan med lite vatten så du får med alla goda smaker.
Tillsätt 400 g krossade tomater, 1,5 dl vatten, 2-3 dl grädde av valfri fetthalt, 1 grönsaksbuljongtärning, saften från 1/2 lime samt 1 msk honung.
Låt grytan småkoka tills kycklingen är helt tillagad. Smaka av med salt, nymalen svartpeppar samt ev. ytterligare kryddor om så önskas. Jag gillar garam masala, så det blev lite extra av den varan.
Serveras med basmatiris och/eller naanbröd samt lite naturell yoghurt, som bryter av bra mot den lilla hettan. Vi toppade även med lite fryst koriander.