Chokladpavlova

Chokladpavlova

Chokladpavlova med trippel choklad – I’m in heaven! Ursprungsreceptet kommer från Köket (koket.se). Jag gjorde dock bara halva receptet, vilket blev perfekt som dessert till fem chokladsugna personer. 

Värm ugnen till 175 grader. 

Vispa 6 äggvitor till ett skum, tillsätt sedan 3 dl strösocker lite i taget. Vispa till en marängsmet, dvs. att du kan hålla bunken upp och ner utan att den glider ur bunken. Sikta sedan ner 3 msk kakao och 1 msk majsstärkelse. Tillsätt även 1 tsk vitvinsvinäger. Vispa till en slät smet. 

Fördela smeten på en bakpappersklädd plåt. Gör en stor rundel, gärna med en liten “krater” i mitten. Sätt in plåten i nedre delen av ugnen och sänk genast värmen till 120 grader. Grädda marängen till den är färdig, ca 2-2,5 h. Kontrollera så att bottnen släpper från bakplåtspappret. Stäng av ugnen och låt gärna marängen stå kvar i eftervärmen, men lämna ugnsluckan på glänt. 

Vid servering blandar du lättvispad grädde med chokladsås på tub och fördelar över bottnen (gör gärna grädden lite melerad). Jag toppade sedan med färska jordgubbar och riven, vit choklad. Servera omgående. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *