Kryddkorv, rotfruktspytt och senapscreme

Kryddkorv, rotfruktspytt och senapscreme

Jag brukar förbereda rotfrukterna och såsen dagen innan, så går vardagsmatlagningen snabbt!

Senapscreme: Blanda 2 dl crème fraiche0,5 dl majonnäs och 1 msk valfri senap (jag brukar ta hälften grovkornig och hälften sötstark). Smaka av med saltnymalen svartpeppar och ev. lite honung (beroende på hur söt senap du använder). Plasta och ställ i kylen fram till servering. 

Rotfruktspytt: Skala valfria rotfrukter (potatis, morot, sötpotatis, palsternacka…) och skär i tärningar. Beräkna 1 kg rotfrukter till fyra personer. Hit kan du förbereda dagen innan, bara lägg tärningarna i en stor bunke och täck med kallt vatten. Låt stå i kylskåpet.

Sätt ugnen på 225 grader, lägg ett bakplåtspapper på en plåt. Fördela rotfruktstärningarna på plåten och ringla över olivolja. Krydda med salt och nymalen svartpeppar. Tillaga i mitten av ugnen 20-25 minuter, vänd på tärningarna efter ca 15 minuter. Använd gärna varmluftsfunktion, om du ugn har den funktionen. Jag slängde även in ett ansat broccolistånd (små buketter och skalad, slantad stjälk) de sista 5 minuterna. 

Stek valfri korv (på bilden ser du två olika sorters kryddkorv). Servera korven tillsammans med rotfruktspytten och senapscremen. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *