En fräsch sallad som passar perfekt till husmansrätter. Mycket gott och enkelt! Skär 1/2 gurka i bitar, skölj och skiva 5-6 rädisor tunt samt strimla 1-2 salladslök. Blanda samman vinegretten: 1 msk vitvinsvinäger, 2 msk rapsolja (eller annan neutral olja), lite salt och nymalen svartpeppar samt dill (fryst går utmärkt). Blanda ner grönsakerna i vinegretten och låt stå i rumstemperatur till servering. Bör serveras ganska omgående, annars förlorar grönsakerna sitt […]
Etikett: rädisa
Champinjon- och haricots verts-sallad med dadelbalsamvinäger
Blev inspirerad av den lokala lunchrestaurangen och skapade en egen variant av deras haricots verte- och champinjonsallad. Mycket gott! Koka upp och förväll två-tre nävar frysta haricots verts, det tar bara någon minut att koka dem. Häll av dem i en sil och spola dem med kallvatten så de kyls ner snabbt. Dela stora bönor, en […]