Biff med bambuskott

Biff med bambuskott

Smakade precis som på “Kinakrogen”! Yummie! Receptet hittade jag på bloggen Ensmakavkarin.

Förmarinera köttet i minst 1 h: 300-400 g strimlad lövbiff läggs i en blandning av 1 msk färskriven ingefära2 msk maizenamjöl, 3 msk vatten och 0,5 tsk salt.

Skala och skiva 1-2 gula lökar, ansa och skiva 12-15 färska champinjoner. Finhacka 2 vitlöksklyftor

Koka basmati- eller jasminris till fyra personer. 

Stek lök och svamp i lite neutral olja. När löken är mjuk och svampen har fått fin färg lägger du detta i en skål vid sidan av. Hetta upp ny matolja och fräs köttet i omgångar i varm panna. Tillsätt vitlöken när köttet är färdigfräst. Avsluta med att tillsätta den förstekta löken och svampen.

Tillsätt 4 dl vatten, 1 smulad köttbuljongtärning1,5-2 msk kinesisk soya, 3-4 msk ostronsås1 msk hoisinsås (min var slut såjag tog faktiskt teriayaki istället.. 🙂 ) samt 0,5 msk sesamolja. Tillsätt även 1 burk bambuskott (avrunnen). Låt grytan småputtra 10-15 minuter, red ev. av med maizenaredning

Servera biffgrytan med riset och någon grönsak. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *