Scones med råsocker

Scones med råsocker

Sedan grundskoletiden har jag använt samma sconesrecept; det i Hemkunskapsboken. Men en söndag bestämde jag mig för att testa Leila Lindholms recept. Åh, så goda! Lite söta och mer smöriga. Mums! Receptet ges scones för fyra frukostsugna personer. 

Sätt ugnen på 250 grader.

Blanda 7,5 dl vetemjöl0,5 tsk salt1,5 tsk bakpulver och 0,5 dl råsocker. Tillsätt 125 g kallt smör och nyp ihop till en smulig deg. Tillsätt 1 ägg och 2 dl mjölk (gärna standardmjölk). Rör snabbt ihop till en deg.

Tryck ut degen på mjölad arbetsbänk så det blir en ca 3 cm tjock längd. Skär sconesdegen i trekantiga snibbar. Lägg bröden på bakpappersklädda plåtar. Om du vill kan du pensla sconesen med uppvispad ägg och strössla över mandelspån och råsocker, men det momentet hoppade jag över.  

Grädda sconesen i mitten av ugnen i ca 10 minuter. Serveras med fördel med smör, ost, marmelader och te. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *