Vietnamesiska smaker insvepta i krispiga salladsblad. Fräscht och gott! Receptet kommer från Leila Lindholm. Receptet ger 3-4 portioner.
Finhacka 1 vitlöksklyfta samt 1 röd chili. Skiva 2 salladslökar tunt. Skölj salladsblad och låt torka.
Koka basmati- eller jasminris till tre-fyra personer.
Hetta upp lite neutral olja i stekpannan och stek 500 g fläskfärs. När färsen är smulig tillsätter du den finhackade vitlöken samt smaksätter färsen med 2 msk fisksås, 2 msk japansk soya och saften från 1 lime samt den finhackade chilin. Låt färsen koka ihop med smaksättningen på lägre värme. Smaka av med svartpeppar, du behöver förmodligen inte mer salt.
När riset och färsen är färdigkokt är det dags att tillsätta den skivade salladslöken i färsen. Klart för servering! Servera sweet chilisås till riset. Toppa gärna med färsk koriander.