Chokladfondant

Chokladfondant

Chokladfondant, en liten bit av himmelriket på en tallrik! Dessa kan förberedas och förvaras i frysen fram till avbakning. Receptet kommer från bloggen Louices spis. Receptet ger 6 portioner.

Smöra sex små cocotteformar, pudra dem med kakao (tips: använd en tekula). Smält 100 g smör och 100-125 g mörk choklad på låg värme eller över vattenbad.

Vispa 3 ägg och 100 g strösocker poröst. Sikta ner 40 g vetemjöl och tillsätt smörchokladen. Rör smeten slät och fördela den i formarna.

Ställ formarna i frysen fram tills du vill baka av dem. Sätt då ugnen på 200 grader (ej varmluft). Baka de frysta chokladfondanterna 10-15 minuter (det är olika från ugn till ugn, för mig var 13 minuter perfekt). 

Ta ut formarna ur ugnen och skär längs med kanterna med en liten kniv. Stjälp upp chokladfondanterna på tallrikarna och servera genast med vaniljglass/vispad grädde och färska bär. Pudra gärna lite florsocker över godsakerna vid servering.