Pasta med gräddig salsiccia

Pasta med gräddig salsiccia

En snabblagad pastarätt med mycket smak! Färsk salsiccia hittar du i välsorterade livsmedelsbutiker. Jag kan tänka mig att ett gäng skurna chmpinjoner kan vara riktigt gott i denna pastasås också! 

Klipp upp 300 g färsk salsiccia. Nyp ut fyllningen i små “kluttar” på en tallrik (ca 2 cm stora). Hetta upp lite olivolja i en stekpanna tillsammans med en oskalad men tilltryckt vitlöksklyfta. Bryn korvbitarna runt om.

Tillsätt sedan lite chiliflakes och låt fräsa med – mängden chili avgörs av dina smaklökar 🙂

Plocka upp vitlöksklyftan, den har fått göra sitt nu.

Rör ner 1 dl vitt vin och 3 dl vispgrädde. Krydda såsen med nymalen svartpeppar och lite torkad salvia. En näve riven parmesanost får också åka ner i grytan. Med tanke på sältan från korv och ost behövs nog inte salt, men smaka dig fram till bästa smak. 

Låt småkoka några minuter tills korven är klar. Under denna tid hinner du koka färsk pasta. 

Vi serverade pastarätten med fräscha, syrliga bönor: Ett par nävar frysta haricot vertes värms upp i en skål med hett vatten några minuter. Häll av bönorna och smaksätt med vinegrette gjord på 1 msk vit balsamvinäger, 2 msk olivolja samt salt och nymalen svartpeppar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *