Beer can burgers

Beer can burgers

Snacka om att jag är “sist på bollen” vad gäller denna rätt… Men jaja… Gott var det i alla fall 😉

Diska av en ölburk så den blir ren – eller ta ett dricksglas i motsvarande storlek.

Krydda 500 g nötfärs med lite salt samt nymalen svartpeppar. Dela upp färsen i 6 högar, forma färsen efter nedre delen av ölburken/glaset. Linda 1-1,5 skivor bacon runt varje köttfärsburgare. Ta bort burken/glaset och ställ burgarna en efter en i en ugnsform. 

Skala, halvera och skiva 1 stor gul lök. Halvera och skär 1 paprika i lite bredare strimlor. Hetta upp lite flytande smör i stekpannan och bryn lök och paprika tills det är mjukt. Fördela detta som fyllning i burgarna.

Toppa burgarna med riven ost. Pensla BBQ-sås runt om baconet. Det går utmärkt med färdigköpt BBQ-sås, annars kan du testa min snabbvariant 🙂

Tillaga burgarna i mitten av ugnen i ca 30 minuter. Serveras gärna med majskolv, vitlökssmör och bakad sötpotatis

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *