Linsbolognese

Röda linser är ett riktigt bra alternativ till köttfärs. Maken tog till och med om av denna middag! 😉 Den snabblagade bolognesen är vegansk, men vi toppade våra tallrikar med generöst med parmesanost. Receptet kommer från ICA.se

Finhacka 1 gul lök och 2 vitlöksklyftor. Skala och finriv 1 morot och ca 100 g rotselleri fint (använd gärna matberedaren). 

Hetta upp lite olivolja i botten av en stor gryta. Fräs lök och rotfrukter ett par minuter, de ska mjukna men inte få färg. Tillsätt 2 msk tomatpuré och låt det fräsa med innan du tillsätter 1 tetra/burk krossade tomater (ca 400 g), 2,5 dl vatten och 0,75 dl torkade, röda linser

Smaksätt din bolognese med 1 lagerblad, 1 grönsaksbuljongtärning, 1 msk kinesisk soya, nymalen svartpeppar samt valfri örter (jag tog torkad oregano och dito timjan). 

Låt grytan koka sakta ca 20 minuter, kontrollera så att linserna är mjuka. Smaka av grytan och servera den sedan med nykokt pasta och, om du vill, parmesanost. En fräsch grönsallad passar fint som tillbehör.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *