Rabarberdröm med jordgubbar och mini-maränger

Rabarberdröm med jordgubbar och mini-maränger

Grundreceptet kommer från ICA:s kundtidning Buffé. Jag lade dock till jordgubbar och mini-maränger, samt serverade med vaniljglass istället för crème fraiche som originalreceptet angav. Receptet ger 8-10 portioner. Alla moment går att förbereda så att man bara varvar ingredienserna vid servering!

Börja med dulce de leche: Ta bort etiketten från 1 burk sötad, kondenserad mjölk. Lägg den oöppnade burken i en kastrull med vatten. Låt vattnet koka upp och låt sedan burken småkoka i 1,5 h, kolla så att burken är täckt av vatten hela tiden. Ta upp burken ur vattnet när den är färdigkokt och låt kallna. I burken har nu en len kolakräm bildats.

Fortsätt med rabarberkompott: Ansa 500 g rabarber och koka ihop till en kompott tillsammans med 1 dl strösocker och 1 msk vatten . Det tar 5-10 minuter innan rabarbern är mjuk och fin. Låt kompotten kallna.

Dags för servering! Varva vaniljglass, rabarberkompott, dulce de leche, grovt krossade Digestive-kex, delade färska jordgubbar och mini-maränger (finns att köpa färdigt i butiken) i portionsformar eller glas. Mums!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *