Grillad blomkål

Grillad blomkål

Ett frächt tillbehör till sommarens grillmiddagar!

Skiva 2 blomkålshuvuden i 2,5 cm breda skivor (borde bli 2-3 skivor per huvud). De blomkålsbuketter som lossnar kan du använda till någon annan god maträtt, så spara dem i lite kallt vatten i en skål i kylen.

Blanda en örtolja1 dl olivolja2 msk pressad citron samt salt och svartpeppar. Smaksätt med skurna färska örter enligt tycke och smak (jag tog basilika och oregano).

Lägg blomkålsskivorna på aluminiumtråg och pensla ovansidan med örtoljan. Grilla under lock i 5 minuter, vänd på blomkålsskivorna och pensla återigen med örtoljan.  Tillaga ytterligare 5 minuter under lock. Riv parmesanost över blomkålen, lägg på locket och tillaga tills osten börjar smälta (1-2 minuter). Klart!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *