Chili Cheese Balls

Chili Cheese Balls

Oh my God! Japp, jag tror jag stannar där 🙂

Blanda samman 100 g cream cheese, 150 g riven ost (jag tog mix mozzarella/cheddar) samt 1-2 msk finhackade, inlagda jalapeños. Rulla ostmassan till bollar, jag fick ut 12 st.

Låt bollarna ligga på en tallrik i frysen ca 5 minuter.

Dags att förbereda paneringen:

  • Skål 1: Vetemjöl, kryddat med salt och nymalen svartpeppar
  • Skål 2: 2 ägg, lätt uppvispade med en gaffel
  • Skål 3: Ströbröd, antingen vanligt eller panko
  • En tallrik med lite ströbröd på botten

Rulla bollarna en i taget i vetemjöl, ägg och ströbröd. Låt dem ligga på tallriken med lite ströbröd på, i väntan på det heta badet.

Hetta upp neutral olja i en liten kastrull, ca 1 cm olja. Fritera ett par bollar i taget tills de har fått fin färg runt om. Ha ett lock redo, ifall oljan skulle bli överhettad. Häll aldrig vatten i het eller brinnande olja!

Låt de friterade bollarna rinna av på hushållspapper och servera sedan omgående. Antingen som de är eller tillsammans med en god dip, ex. aioli.