Oh my God! Japp, jag tror jag stannar där 🙂
Blanda samman 100 g cream cheese, 150 g riven ost (jag tog mix mozzarella/cheddar) samt 1-2 msk finhackade, inlagda jalapeños. Rulla ostmassan till bollar, jag fick ut 12 st.
Låt bollarna ligga på en tallrik i frysen ca 5 minuter.
Dags att förbereda paneringen:
- Skål 1: Vetemjöl, kryddat med salt och nymalen svartpeppar
- Skål 2: 2 ägg, lätt uppvispade med en gaffel
- Skål 3: Ströbröd, antingen vanligt eller panko
- En tallrik med lite ströbröd på botten
Rulla bollarna en i taget i vetemjöl, ägg och ströbröd. Låt dem ligga på tallriken med lite ströbröd på, i väntan på det heta badet.
Hetta upp neutral olja i en liten kastrull, ca 1 cm olja. Fritera ett par bollar i taget tills de har fått fin färg runt om. Ha ett lock redo, ifall oljan skulle bli överhettad. Häll aldrig vatten i het eller brinnande olja!
Låt de friterade bollarna rinna av på hushållspapper och servera sedan omgående. Antingen som de är eller tillsammans med en god dip, ex. aioli.