Chili Cheese Balls

Chili Cheese Balls

Oh my God! Japp, jag tror jag stannar där 🙂

Blanda samman 100 g cream cheese, 150 g riven ost (jag tog mix mozzarella/cheddar) samt 1-2 msk finhackade, inlagda jalapeños. Rulla ostmassan till bollar, jag fick ut 12 st.

Låt bollarna ligga på en tallrik i frysen ca 5 minuter.

Dags att förbereda paneringen:

  • Skål 1: Vetemjöl, kryddat med salt och nymalen svartpeppar
  • Skål 2: 2 ägg, lätt uppvispade med en gaffel
  • Skål 3: Ströbröd, antingen vanligt eller panko
  • En tallrik med lite ströbröd på botten

Rulla bollarna en i taget i vetemjöl, ägg och ströbröd. Låt dem ligga på tallriken med lite ströbröd på, i väntan på det heta badet.

Hetta upp neutral olja i en liten kastrull, ca 1 cm olja. Fritera ett par bollar i taget tills de har fått fin färg runt om. Ha ett lock redo, ifall oljan skulle bli överhettad. Häll aldrig vatten i het eller brinnande olja!

Låt de friterade bollarna rinna av på hushållspapper och servera sedan omgående. Antingen som de är eller tillsammans med en god dip, ex. aioli.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *