När jag bjuder på fika på jobbet säkerställer jag alltid att de glutenintoleranta får samma fika som övriga. Och jag kan säga, att denna kladdkaka var gudomligt god! Receptet kommer från ”Erikas fikastund”. Enkelt att bara röra ihop ingredienserna i kastrullen med det smälta smöret!
Smörj kanterna på en springform (20 cm diameter) med smör. Spänn fast bakplåtspapper i botten.
Sätt ugnen på 175 grader.
Finriv skalet och pressa saften från 1 citron.
Smält 150 g smör i en lite större kastrull.
Rör ner 2 ägg, 2 dl strösocker, 1,5 dl glutenfri mjölmix (fin/ljus), 2 tsk vaniljsocker samt citronen. Blanda till en slät smet och häll den sedan i ugnsformen.
Grädda i mitten av ugnen i 15-20 minuter, kolla med en sticka så att den fortfarande är kladdig i mitten.
Vid servering toppade jag kakan med vispgrädde smaksatt med vaniljsocker. Enkelt och gott!