Jordgubbspaj

Jordgubbspaj

Jordgubbarna vi köpte var alltför syrliga för att äta som de var. Vad göra? Jo, en paj så klart 🙂 

Sätt ugnen på 200 grader. 

Skär 500 g färska jordgubbar i bitar och fördela i fyra portionsformar (eller en större pajform). Eftersom våra jordgubbar var syrliga strödde jag lite strösocker över dem.

Och så min favorit-smuldeg: Smält 100 g smör i en liten kastrull. Ta smöret från värmen och rör ner 2 msk ljus sirapknappt 1/2 dl strösocker2 dl vetemjöl1 dl havregryn och 1 tsk bakpulver

Fördela smuldegen över jordgubbarna och grädda sedan i mitten av ugnen ca 15 minuter (lite längre om du gör en stor paj istället för portionsformar). 

Låt svalna något och servera sedan med en kula vaniljglass. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *