Hallonsmulpaj

Hallonsmulpaj

Frysta hallon direkt ner i pajformen/formarna, på med smuldeg och in i ugnen. Snabbare än snabbast, och godare än godast 🙂

Sätt ugnen på 200 grader. 

Fördela 400 g frysta hallon i fyra portionsformar eller en större pajform. Frysta bär är oftast ganska syrliga, därför strör jag lite strösocker över dem. Till en stor pajform är 0,5-0,75 dl strösocker lagom, för en sötsyrlig smak.

Och så min favoritsmuldeg: Smält 100 g smör i en liten kastrull. Ta smöret från värmen och rör ner 2 msk ljus sirapknappt 1/2 dl strösocker2 dl vetemjöl1 dl havregryn och 1 tsk bakpulver

Fördela smuldegen över hallonen och grädda sedan i mitten av ugnen ca 15 minuter för portionsformar och lite längre om du gör en stor paj. När smuldegen är gyllene och hallonen “bubblar” är pajen klar. 

Låt svalna något och servera sedan med en kula vaniljglass.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *