Mango- och hallonpaj med knäckig smuldeg

Mango- och hallonpaj med knäckig smuldeg

En enkel smulpaj med fruktig fyllning! Frysdisken är din vän, kom ihåg det 🙂

Sätt ugnen på 200 grader. Se till så att ugnsgallret är i mitten av ugnen. 

Blanda 1 ask fryst mango och 1-2 dl frysta hallon i botten av en pajform, ca 22 cm i diameter. 

Och så min favorit-smuldeg (som du hittar på fler ställen på denna blogg):  Smält 100 g smör. Ta kastrullen från värmen och rör ner 2 msk ljus sirapknappt 1/2 dl strösocker1 dl havregryn2 dl vetemjöl samt 1 tsk bakpulver. Rör snabbt ihop till en smulig smet och fördela sedan över frukten.

Grädda pajen i mitten av ugnen i 20-25 minuter, tills smuldegen har fått fin färg och frukten har börjat “bubbla”. Låt svalna något innan du serverar den med vaniljglass eller vaniljsås

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *