Sommarsemla

Sommarsemla

Slät bulle fylld med vaniljkräm, skivade jordgubbar och vispad grädde. Detta blev årets midsommardessert istället för klassisk jordgubbstårta!

Recept på luftiga och fina semlebullar hittar du här.

Förbered vaniljkräm, antingen gör du egen (Googla fram något recept) eller så kör du pulvervarianten. Som du förstår av detta korta inlägg körde jag pulver 🙂 Men jag tillsätter alltid lite extra vaniljsocker för att få “prickarna” och mer vaniljsmak. Låt krämen bli helt kall. Det går utmärkt att förbereda krämen dagen innan.

Gröp ur semlebullarna, ät upp inkråmet medan du monterar semlorna. Hihi! Fyll håligheten med vaniljkräm, fördela skivade jordgubbar och avsluta med en klick vispad grädde. Locket på och florsocker på toppen. Klart!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *