Krämig salladskål

Bildkälla: Matspar.se

Jag glömde ta kort på denna krämiga kålsallad, därav lånet av bild på huvudråvaran från Matspar.se. Får fixa en egen bild nästa gång! Salladen påminner om cole slaw och passar perfekt till hamburgare eller grillrätter.

Blanda samman den krämiga dressingen:

  • 2 dl crème fraiche (helst 34 % fetthalt)
  • 0,5 dl majonnäs (hemgjord eller köpt)
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • persilja (fryst går utmärkt)
  • salt
  • nymalen svartpeppar

Ansa och strimla ca 1 dm purjolök fint. Ansa och strimla 0,5-1 huvud salladskål lite halvgrovt. Salladskålen innehåller både salladsliknande och kålliknande textur – se till så du får med båda sorter!

Blanda purjolök, salladskål och dressing. Låt stå kallt ca 30 minuter innan servering, smaka då av med ev. ytterligare salt och nymalen svartpeppar. Salladen blir aningens för mjuk, enligt mitt tycke, om den får står för länge. Så förbered max 1 h före servering.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *