Kycklingben i tomat och curry

Kycklingben med tomat och curry

Råa kycklingben i en form med god sås – skjuts in i ugnen. Enklare än enklast! Jag trodde det skulle bli snålt med sås, men kycklingen släpper en hel del vätska som blandade sig fint med gräddsåsen. Såsen räckte gott och väl till fyra personer.

Sätt ugnen på 200 grader.

Lägg 1-1,5 kg kycklingben i en stor ugnsform.

Vispa samman 2,5 dl mellan- eller vispgrädde, 2-3 msk tomatpuré, 1 msk kycklingfond samt 2-3 tsk curry i en bunke. Lite salt och nymalen svartpeppar och ev. chili av något slag som kryddning.

Häll såsen över den råa kycklingen.

Tillaga kycklingen i mitten av ugnen i 50-60 minuter, kontrollera så att kycklingen är genomstekt.

Vid servering toppade jag formen med lite fryst persilja, för färgens skull.

Servera med valfria tillbehör, vi tog ris och grönsaker till.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *