Kantarellpaj

Kantarellpaj

Smakrik ost och guldgula kantareller. Mycket gott!

Gör en pajdeg: Jag brukar göra min på 2 dl vetemjöl, 1 dl grahamsmjöl och 100 g smör som körs till en smulig massa i matberedaren. Tillsätt 1-2 msk vatten för att få ihop degen. Tryck ut degen i botten av pajformen, nagga botten och fäst upp kanterna med aluminiumfolie

Förgrädda pajskalet 10 minuter i mitten av ugnen i 200 grader. 

Finhacka 1 liten gul lök. Stek ca 300 g kantareller i en klick smör, tillsätt löken mot slutet. Fördela lök och kantareller i det förgräddade pajskalet. 

Blanda samman 2,5 dl mellangrädde2 ägg och 150 g smakrik, riven ost. Krydda med salt och nymalen svartpeppar. Slå äggstanningen över pajfyllningen.

Grädda pajen i mitten av ugnen ca 30-35 minuter.