Julmustkyckling

Julmust, ingefära och rosmarin sätter smak på denna kycklingrätt. Passar så klart extra bra nu när julen närmar sig! Serveras gärna med ris eller potatis av något slag.

Börja med att dela 3-4 kycklingfiléer i breda strimlor. Bryn dessa i en klick smör, krydda med salt, nymalen svartpeppar och vitlökspulver.

Blanda alla ingredienser till såsen, låt koka upp och lägg sedan ner kycklingen i såsen:

  • 2 dl julmust
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 msk kinesisk soya
  • 1 msk kycklingfond
  • 1 tsk torkad rosmarin
  • 0,5 tsk torkad ingefära

Låt detta småkoka tills kycklingen är klar, ca 15 minuter.

Om du, liksom jag, vill ha lite tjockare sås kan du ta upp kycklingen ur såsen och sedan reda av med ex. maizenaredning.

Jag serverade hasselbackspotatis och lättkokt broccoli till. Några lingon på toppen, om man vill.