Vit chokladgrädde

Vit chokladgrädde

Aldrig förr har en vispskål varit så renslickad, såååå gott! Perfekt att spritsa med, även om jag personligen behöver öva på spritstekniken… 

Hacka 300 g vit choklad och lägg i en värmetålig skål (jag tog en stor glasskål, som jag även kan vispa i). 

Värm 4 dl vispgrädde i en kastrull. Det är viktigt att grädden blir het men inte kokar.

Häll den varma grädden över den hackade chokladen. Låt stå typ 30 sekunder och rör sedan tills all choklad har smält i den varma grädden. 

Låt svalna något innan du plastar skålen och ställer in den i kylskåpet. Där behöver den stå minst 12 timmar, men gärna över natten. 

Sedan är det bara att vispa upp chokladgrädden, precis som vanlig grädde. Du kan vispa den ganska fast och då är den jättebra att spritsa med. Passar som fyllning eller topping på en tårta, till cupcakes etc

Vill du göra hela tårtan som är på bilden? Alla recept finns på bloggen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *