Klassisk Rocky Road Fudge görs med jordnötter. Men nu har jag gått och blivit allergisk mot de där små salta godbitarna… Som tur är tål jag cashewnötter!
Smält 200 g mjölkchoklad och 200 g mörk choklad (ca 55 % kakaohalt) tillsammans med 1 burk sötad, kondenserad mjölk och 25 g smör över vattenbad.
Rör ner 2 tsk vaniljsocker (smeten tjocknar då något). Ta skålen från värmen och rör ner 2,5 dl salta cashewnötter och 2,5 dl mini-marshmallows (eller klipp stora marshmallows i sockerbitstora bitar om du inte hittat minisar). OBS! Cashewnötter är olika salta, har jag upptäckt, så ev. kan du behöva tillsätta en nypa salt för balansens skull. Smaka dig fram!
Bred ut smeten i en form, ca 25×25 cm, som du har klätt med bakplåtspapper. In i kylen för att stelna och skär därefter i ca 50 bitar bitar.