Toast med äggröra, bresaola, bakade tomater och ärtskott

Toast med äggröra, bresaola, bakade tomater och ärtskott

Förrätt nyårsafton 2018! Temat var “Jamed Bond” och vi gjorde en tolkning av Ian Flemmings meny vi hittade via en Google-sökning. 

Baka hela cocktailtomater  med  olivoljaströsockerflingsalt  och nymalen svartpeppar i 100 grader varm ugn i ca 2 h. Förvara i rumstemperatur fram till servering. 

Ta ut fyra cirklar av grovt bröd, vi valde ett surdegsbröd med mycket frön. Rosta brödbitarna, antingen i stekpanna eller brödrost. Vi tog brödrosten, funkade finemang!

Gör en krämig äggröra på 6 ägg, en skvätt vispgrädde samt lite salt och nymalen svartpeppar. Stek äggröran i lite smör under omrörning, på medelvärme.

Lägg brödbitarna på tallrik, fördela äggröran försiktigt över. Toppa med ett par skivor bresaola (lufttorkat nötinnanlår) och ärtskott. Servera med de bakade tomaterna. Dra gärna ett varv med svartpepparkvarnen över tallriken innan rätten serveras!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *