Tunnbrödkorgar – enkelt, billigt, gott… Och går att fylla med det mesta 🙂 De går fint att förbereda dagen innan middag/fest, om du så vill.
Sätt ugnen på 200 grader med ugnsgallret i mitten.
Skär rektangulärt tunnbröd i kvadrater, du får ut fyra per brödbit. Den lilla kanten som blir kvar slänger du så klart inte utan äter upp 🙂
Lägg 12 tunnbrödskvadrater i muffinsform av metall. Tryck försiktigt ner brödbitarna i hålen, men akta så de inte går sönder.
Rosta/torka brödet i ugnen ca 5 minuter. Låt dem svalna helt innan du fyller dem med valfri fyllning.
Min skagenröra består av:
- 2 dl créme fraiche (34 %) – ja, jag vet att originalet endast innehåller majonnäs, men jag tycker det blir för stabbigt…
- 2 msk majonnäs
- 250 g räkor (500 gram frysta som har tinats och skalats)
- Rödlök (05-1 st, finhackad)
- Dill (fryst eller färsk)
- Citronsaft
- Salt och nymalen svartpeppar
Vispa gärna crème fraichen för att få skagenröran fastare. Vispa med elvisp, först blir den lös och sedan fast och krämig. Blanda sedan ner grovt skurna räkor, majonnäs och finhackad rödlök. Smaksätt med dill, citronsaft samt salt och svartpeppar.
Fyll korgarna precis innan servering. Dekorera dem tjusigt, jag plockade rädisor och dill i landet utanför.