Vispad brieost

Vispad brieost med marmelad och kex

Du måste testa att vispa brieosten. Så len och krämig!

Ta fram brieost, antingen 200 eller 450 g. Jag tycker det går åt lite mer ost per person jämfört med en vanlig ostbricka. Hyvla bort “skalet” med en osthyvel, detta går lättast när osten är kylskåpskall. Lägg sedan osten på en tallrik med plastfolie på och låt stå i rumstemperatur någon timme, då rumsvarm ost smakar så mycket mer än kylskåpskall.

Närmar det sig servering? Då tar du fram antingen matberedaren (kniv i) eller elvispen. Skär osten i bitar och mixa eller vispa tills den är krämig.

Fördela ostkrämen på ett fint uppläggningsfat. Toppa med valfri marmelad och goda kex. Klart för servering! Och här kan du självklart variera topping och tillbehör i oändlighet, finns så mycket gott som passar bra ihop med brieostens krämiga sälta.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *