Jordgubbsmojito

Jordgubbsmojito

Jordgubbar, lime, mynta. Och en skvätt ljus rom, så klart! 

Koka en jordgubbssockerlag dagen innan eller tidigare på dagen så den hinner bli helt kall: drygt 1 dl färska jordgubbar (skurna i bitar)3,5 dl vattenen nypa salt och 1,5 dl strösocker kokas samman. Låt småkoka ca 5 minuter, mixa slät med stavmixer och häll sedan upp på en ren flaska. Satsen ger nästan 5 dl så jag valde att desinficera flaskan i hett vatten, så att sockerlagen inte ska börja mögla i kylskåpet i sommar. 

Till ett glas:

3 myntablad, 2-3 små limekyftor och 4-6 cl ljus rom läggs i ett glas. Muddla med en muddler, eller använd skaftet på ex. en träslev om du inte äger någon muddler. Det gäller att få ut smakerna från limen och myntan. Tillsätt sedan 5 cl jordgubbssockerlag och 5 cl sodavatten. Fyll upp glaset med krossad is. Dekorera med en limeklyfta och ett myntablad. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *