Citronmelisspannacotta

Citronmelisspannacotta

Citronmeliss förtjänar att stå i centrum, inte bara vara ett litet dekorativt blad som lämnas kvar på tallriken när desserten är uppäten. En vit chokladpannacotta med citronmeliss som extra smaksättare, trevligt!

Hacka 100 g vit choklad.

Lägg 1 gelatinblad i kallt vatten.

Hetta upp 2 dl vispgrädde och 1 tsk vaniljsocker. Det ska bli hett och börja ryka, men ska ej börja koka.

Ta vaniljgrädden från värmen och lägg ner gelatinbladet därefter den vita chokladen. Rör tills chokladen har smält helt.

Pocka 20-30 blad citronmeliss (beroende på bladens storlek) och lägg dem i en mortel tillsammans med 1 tsk strösocker. Mortla fint. Har du ingen mortel kan du finhacka citronmelissen, så klart! Tillsätt citronmelissen i den vita chokladgrädden. Använd gärna slickepott för att få ut det från morteln. Om du önskar mer grön nyans kan du tillsätta gelfärg eller karamellfärg.

Fördela den varma grädden i fyra portionsformar. Jag använder mig gärna av glasburkar från caviar, så himla söta! Låt pannacottan stelna minst 4 h innan servering. Jag toppade med färska sommarbär och ett havreflarn. Enkel och vackert!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *