Mmmmm! Gillar du Baileys? Då kommer du gilla denna cheesecake! Receptet kommer från Baileys egen hemsida. På deras hemsida står det åtta portioner, jag skulle säga tio-tolv.
Börja med kexbotten: Smula 100 g Digestivekex och blanda med 50 g smält smör. Tryck ut i botten på en springform eller silikonform, 22 cm diameter. Ställ i kylskåpet så länge.
Fortsätt med cheesecakesmeten: Vispa 3,5 dl vispgrädde. I en annan bunke vispar du samman 550 g cream cheese, 100 g florsocker (drygt 1,5 dl) och 2 tsk vaniljsocker. Tillsätt därefter 1 dl Baileys. Avsluta med att vända ner grädden i smeten.
Häll smeten över din kexbotten. Om du väljer en springform i metall sätter du cheesecaken i kylskåpet. Om du använder en silikonform behöver du frysa din cheesecake.
Jag använde en del av cheesecakesmeten till dekoration, då jag hällde en del i små silikonformar.
Om du har fryst din cheesecake behöver du ta fram den innan servering, ”ploppa ut” på serveringsfat och låta tina i kylskåpet.
Vid servering valde jag att pudra över lite kakao. Servera gärna bär till.