Ja, du hör ju på namnet – detta är supergott! Självklart kommer receptet från årets Kladdkake-drottning Frida Skattberg. Jag fick anpassa mitt recept nedan efter vad som fanns hemma i choklad- och sockerväg. Men följ länken så hittar du originalreceptet, om du så önskar. Men min kaka var inte heller dum 😉
Sätt ugnen på 175 grader, ugnsgallret ska vara i mitten av ugnen.
Smörj och mjöla en springform, diameter 22 cm.
Grovhacka 100 g choklad – jag tog häften mjölkchoklad och hälften mörk choklad (70 % kakaohalt), eftersom det var det jag hade hemma i skafferiet när jag blev baksugen.
Smält 100 g smör och ställ åt sidan.
Rör samman 2 ägg, 1 dl ljust muscovadosocker, 1 dl strösocker och 2 tsk vaniljsocker. Du behöver inte vispa, bara röra. Rör till sist ner 2 dl vetemjöl och det smälta smöret. Häll ner 3/4 av den hackade chokladen i smeten, rör runt.
Fördela smeten i springformen och grädda sedan i 13-15 minuter för en perfekt kladdig kaka. Ta ut kakan ur ugnen och strö den kvarvarande chokladen över. Låt svalna och servera med en kula vaniljglass!