Semmelkladdkaka, ljuvligt gott! Jag hittade detta gudomliga recept på underbara ”Fridas bakblogg”. Jag ökade dock upp mängden mandelmassa något, för det är sååå gott!
Sätt ugnen på 175 grader, ugnsgallret ska vara i mitten av ugnen.
Klipp till och lägg ett bakplåtspapper i botten av en brödform (á 1,5 liter). En liten springform (diameter 20 cm) funkar oxå, skulle jag tro!
Riv 50-75 g mandelmassa fint. Mortla 1 tsk kardemummakärnor.
Smält 100 g smör.
Rör snabbt ihop 2 ägg, 2 dl strösocker och 2 tsk vaniljsocker. Rör ner 2 dl vetemjöl, 1 nypa salt, den rivna mandelmassan, den mortlade kardemumman och det smälta smöret. Rör ihop till en slät smet.
Fördela smeten i formen och grädda sedan kakan i mitten av ugnen i 16-17 minuter, ej varmluft.
Låt kakan svalna något och ställ den sedan i kylen för att ”stelna”.
Vid servering dekorerar du med ca 1,5 dl vispad grädde samt lite mortlad kardemumma. Sååå god, jag lovar!
