En smidig vardagsrätt som funkar till ugnsrostade grönsaker/rotfrukter, kokt potatis, pasta eller ris! Receptet hittade jag på den jättefina matbloggen Landleys kök. Jag rekommenderar ett – eller flera – besök på denna blogg. Hacka 1 gul lök och 1 vitlöksklyfta. Skär 6-8 st soltorkade tomater i olja i småbitar. Smält lite flytande smör i stekpannan och låt gul lök, vitlök och soltorkade tomater mjukna […]
Etikett: babyspenat
Fritatta med babyspenat
En härlig fritatta fylld med skivad potatis, gul lök och babyspenat. Passar till tapas-buffén, på brunchen eller som tillbehör till en köttbit. Denna sats ger åtta portionsbitar. Sätt ugnen på 200 grader. Skala 2-3 potatisar, skär i tunna skivor. Skala, halvera och skiva 1 liten gul lök tunt. Hetta upp olivolja i en stekpanna och bryn potatisen tills […]
Sötpotatissallad
Ett hitte-på-recept utifrån det som fanns i grönsakslådan. Fräscht och gott – och färgglatt! Skala och tärna (2×2 cm) en stor sötpotatis. Blanda sötpotatisen med olivolja, salt och nymalen svartpeppar på en bakpappersklädd plåt. Rosta sötpotatisen i ugnen (225 grader) tills den är mjuk och har fått fin färg, det tar ca 20 minuter. Medans sötpotatisen är i ugnen fortsätter du […]
Ägg-cocotte med spenat
Årets påskmiddag inleddes med denna förrätt, som nog egentligen är en frukosträtt 😉 Hur eller hur så var det smaskigt! Smörj fyra portionsformar med lite smör. Sätt ugnen på 200 grader. Smält lite smör i stekpannan och fräs sedan en påse (á 65 g) babyspenat mjuk, det går väldigt snabbt. Krydda med flingsalt och nymalen svartpeppar. Fördela spenaten i de fyra formarna. Knäck ett […]