En smidig vardagsrätt som funkar till ugnsrostade grönsaker/rotfrukter, kokt potatis, pasta eller ris! Receptet hittade jag på den jättefina matbloggen Landleys kök. Jag rekommenderar ett – eller flera – besök på denna blogg.
Hacka 1 gul lök och 1 vitlöksklyfta. Skär 6-8 st soltorkade tomater i olja i småbitar.
Smält lite flytande smör i stekpannan och låt gul lök, vitlök och soltorkade tomater mjukna i smöret. Lägg upp detta i en liten skål så länge.
Skölj ur stekpannan och smält lite nytt flytande smör. Krydda 4 skinnfria portionsbitar lax med salt och nymalen svartpeppar. Bryn laxbitarna och häll sedan över 1 dl vitt vin och 3 dl vispgrädde. Tillsätt sedan den förstekta löken och tomaterna.
Smaksätt såsen med 2 msk tomatpuré och ytterligare lite salt och nymalen svartpeppar. Låt laxen småputtra i grädden ca 15 minuter, använd gärna lock om du har.
Smaka av såsen och red sedan av den med lite maizenaredning.
Avsluta med att röra ner 1 påse babyspenat (65 g) i såsen. Klart för servering!