Morotsscone(s)

Morotsscone(s)

“Lindas bakskola”, där hittar man alltid nya goda recept på snabbakade bröd! En hederlig sconesdeg som bas, med rivna morötter som smaksättning. Här utbakad som en stor brödkaka, men man kan lika göra mindre bröd. Korta då ner gräddningstiden något! Receptet ger 6-8 mättande brödbitar. 

Börja med att sätta ugnen på 250 grader, för det här är ett snabbakat bröd 🙂 

Skala och finriv 1 medelstor morot, ställ åt sidan så länge.

Blanda de torra ingredienserna i en bunke: 2 dl grahamsmjöl, 5 dl vetemjöl, 1 msk bakpulver och 1 tsk salt. 

Tillsätt 100 g kylskåpskallt smör i små kuber, nyp ihop smöret med de torra ingredienserna. 

Blanda sedan ner 3 dl mjölk eller filmjölk (ta det du har hemma!) samt de rivna morötterna. Forma snabbt till en deg och tryck sedan ut på bakpappersklädd plåt i önskad storlek. Om du gör en stor scone som jag så är den 20-22 cm i diameter. Jag gjorde ett hål i mitten och snittade med kniv, precis som i originalreceptet. Nagga bröden med gaffel.

Grädda i mitten av ugnen i ca 13-15 minuter. Serveras omgående med förslagsvis smör, ost och marmelad. Mmm! 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *