Kycklingfärsbiffar med citron och persilja

Kycklingfärsbiffar med citron och persilja

Saftiga kycklingfärsbiffar med vitlök, persilja och citron! Så fräscht och gott – och ett litet mer klimatsmart val än köttfärs från gris/nöt. Jag serverade dessa med smörstekt gnocchi (av potatis) och grönsaker. 

Finhacka 1 liten gul lök eller 1 schalottenlök. Finhacka även 1 vitlöksklyfta

Blanda löken med 500 g kycklingfärs1 ägg, 1 msk maizenamjöl (OBS! mjöl, inte redning) samt salt och nymalen svartpeppar

Krydda färsen med skuren bladpersilja (jag tog fryst persilja, går hur bra som helst!) och finrivet skal från 0,5 citron

Forma färsen till 8 biffar, om du är lite blöt om händerna går det mycket smidigare. 

Bryn biffarna i en klick smör, låt dem stekas färdigt i 200 grader varm ugn ca 15 minuter. Kolla med kniv så att de är genomstekta. 

Medan biffarna är i ugnen hinner du fixa valfritt tillbehör. Jag smörstekte potatisgnocchi, dessa hittar du i kyldisken vid den färska pastan. Bara rätt ner i stekpannan med dem, krydda med salt och nymalen svartpeppar. Även lite haricot vertes fick åka ner i stekpannan. Vid servering toppade jag tallriken med cocktailtomater och hyvlad parmesanost. 

Såsen? Det är en kall sås bestående av turkisk yoghurt, riven vitlök, fryst basilika, lite honung samt salt och nymalen svartpeppar