En härlig fritatta fylld med skivad potatis, gul lök och babyspenat. Passar till tapas-buffén, på brunchen eller som tillbehör till en köttbit. Denna sats ger åtta portionsbitar.
Sätt ugnen på 200 grader.
Skala 2-3 potatisar, skär i tunna skivor. Skala, halvera och skiva 1 liten gul lök tunt.
Hetta upp olivolja i en stekpanna och bryn potatisen tills den mjuknar och får lite färg, tillsätt löken mot slutet av tillagningen. Krydda med salt och nymalen svartpeppar.
Klipp till ett bakplåtspapper så att det passar i en rund pajform (ca 22 cm i diameter).
Börjar potatisen mjukna? Bra! Då tillsätter du knappt en påse babyspenat (ca 50 g) och fördelar sedan allt i den pappersklädda pajformen.
Knäck 6-7 ägg (beroende på storlek) i en skål och vispa upp dem lätt, krydda med salt och nymalen svartpeppar. Häll äggen över potatis, lök och babyspenat. Tillaga fritattan i mitten av ugnen i 20-25 minuter med varmluftsfunktionen påslagen (har du inte varmluftsfunktion så lägg till ytterligare några minuters tillagningstid).
När fritattan har “puffat” till sig lite och “stannat” så är den klar. Låt den vila i formen någon minut innan du tar upp den och skär i bitar. Klart för servering! Psst, om du vill lyxa till det lite så droppa lite tryffelolja över fritattan vid servering 🙂
Tips! Fritattan kan även avnjutas ljummen eller kall, så perfekt picknick-mat! 🙂 Självklart kan du variera fritattan med det du har hemma eller är sugen på, ex. paprika, morötter, squash, olika ostar…