Mojo rojo

Mojo rojo

En spansk sås med bas av tomat, vitlök och vitt bröd. Receptet ger 8-10 portioner.

Börja med att skålla 500 g röda tomater (3-4 st). Hur man gör? Jo, men kokar upp vatten i en stor kastrull. Medan vattnet värms upp skär man ett litet kryss genom skalet på toppen av tomaten, detta underlättar när du ska skala dem. När vattnet kokar låter du tomaterna få ett hett bad i någon minut, du ser när skalet börjar öppna sig vid de där kryssen du gjorde innan. Ta upp tomaterna och låt dem sedan bada i iskallt vatten, så blir de garanterat mer lätthanterliga. Nu kan du enkelt dra av skalet från tomaterna 🙂 

Grovhacka tomaterna. Gör detsamma med 3 skivor vitt bröd (ex. kantskruren formfranska). Lägg detta i en skål och mixa det finfördelat med mixerstav (eller kör det i kannmixer om du föredrar det). Tillsätt sedan 2 hackade vitlöksklyftor3 msk rödvinsvinäger1/2 tsk salt och 1 tsk strösocker. Avsluta med att tillsätta 1/2 dl olivolja, lite i taget. Mixa tills du får en fin sås. Låt såsen stå i kylen en stund innan du smakar av den med ev. mer salt och kanske lite nymalen svartpeppar

Vill du ha mer hetta i såsen? Lite tabasco gör susen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *