Friterade räkor med krispig blomkålssallad

Självklart väljer vi jätteräkor från godkända odlingar!

Tina frysta jätteräkor, beräkna 10-15 räkor per person (ca 450 g).

Koka ris till fyra personer.

Rör ihop frityrsmeten: 2 dl vetemjöl, 1 tsk bakpulver, 0,5 tsk salt, 1 äggvita och 1,5 dl ljus öl. Lägg ner räkorna i frityrsmeten.

Hetta upp neutral olja till 180 grader, i gryta eller fritös.

Medan oljan värms upp hinner du blanda ihop salladen. Har inget exakt recept, men vi ville ha ganska hög syra! Tunt skuren blomkål, skuren gurka och salladslök. Dressing av risvinäger, pressad lime, lite sesamolja samt rostade sesamfrön (rostade i torr, het stekpanna).

Värm 1 burk sötsur sås, hetta gärna upp den med lite chili (ex Sriracha). Självfallet kan du göra egen sås, men vi valde burk denna gång.

Fritera räkorna, några i taget, till de är gyllene. Låt dem rinna av på hushållspapper.

Klart för servering!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *