Friterade bollar med röda linser och morot

Receptet hittade jag på Jennie Walldéns FB (fd Mästerkocken, TV4). Perfekt för Meat Free Monday 🙂 Frasiga på utsidan, mjuka på insidan. Riktigt goda!

Koka upp vatten, lägg ner 2,5 dl torkade röda linser. Lägg på locket och ställ kastrullen åt sidan. Låt linserna bada varmt i 10 minuter innan du häller av dem i ett durkslag. Låt svalna något.

Finriv 2 morötter. Hacka 1 vitlöksklyfta.

Fram med matberedaren, sätt kniven i bottnen.

Mixa linser, morötter, vitlök, 1 dl solrosfrön, 1 ägg, 3 msk potatismjöl, 2 tsk garam masala, salt och nymalen svartpeppar. Jag kan tänka mig att även någon form av chili, persilja eller koriander blir gott i! Smeten ska mixas slät, lätt grynig.

Rulla till bollar, jag fick ut ca 30 st. Rulla dem i ca 1 dl pankoströbröd.

Hetta upp ca 1 cm neutral olja i stekpannan och fritera bollarna gyllenbruna. Låt bollarna rinna av på hushållspapper.

Serveras därefter omgående! Ikväll serverade jag dem i libabröd med grönsaker och en vitlökssås.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *