Palsternackssoppa med persilja

Palsternackssoppa med persilja

En enkel med samtidigt både len och smakrik soppa. Jag älskar rotfrukter på hösten, i alla möjliga former och texturer. 

Skala och tärna 3 stora palsternackor och 3 potatisar. Skölj och strimla ca 15 cm purjolök.

Fräs rotfrukter och purjolök i lite neutral olja i en stor gryta. Häll sedan över 1 liter vatten och 2 hönsbuljongtärningar (välj så klart grönsaksbuljong för vegetarisk soppa).

Låt koka upp och småputtra tills rotfrukterna är mjuka. Mixa soppan slät.

Tillsätt ca 1 dl grädde av valfri fetthalt och smaka av soppan med salt och nymalen svartpeppar. Tillsätt persilja (fryst går utmärkt) i grytan precis innan servering, och toppa gärna tallriken med lite extra persilja.

Jag serverade soppan med knaprigt bacon och en bit surdegsbröd.