
Glömde fotografera… Lånad bild från Eko food, tills jag har fixat egen bild 🙂 Receptet kommer från Mitt kök/Expressen och ger ca 6 portioner.
Vispa ihop 1 dl strösocker med 4 äggulor i en bunke.
Dela 1 vaniljstång på längden och skrapa ur kärnorna. Lägg vaniljstången och kärnorna i en kastrull tillsammans med 2 dl mjölk och 2 dl vispgrädde. Låt koka upp. Tips! Om du inte har någon vaniljstång hemma funkar det att ta 2 tsk vaniljsocker istället.
Häll den varma vaniljgrädden över ägg- och sockerblandningen och rör runt ordentligt. Häll sedan tillbaks alltihopa i kastrullen. Vispa såsen på låg värme tills den tjocknar, vilket går ganska fort.
Häll över såsen i en skål eller tillbringare och låt svalna. Förvaras i kylskåpet fram till servering, och passar utmärkt till alla möjliga frukt- och bärpajer.