Zeinas kitchen levererar alltid! 🙂 Kebabspett omgjord till snabblagad köttfärslimpa. Och sååååå god! En kul vardagsrätt!
Sätt ugnen på 175 grader.
Finhacka (eller snabb-mixa) grönsaker: 0,5 gul lök, 0, 5 röd paprika, 1 vitlöksklyfta och 1 litet knippe bladpersilja. Om du mixar så ska det bli finhackat, inte en slät puré.
Blanda grönsakshacket med 500 g nötfärs, 0,5 dl ströbröd, 0,5 msk sumak, 0,5 tsk “Sju kryddor”, chilikrydda av valfri sort och mängd samt lite salt och nymalen svartpeppar. Blanda till en smidig färs och forma till en köttfärslimpa i en ugnsform. Pensla lite neutral olja (mat/raps/solros) över köttfärslimpan så blir den glansig och fin.
Tillaga köttfärslimpan i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter.
När halva tillagningstiden har gått slänger du in goda grönsaker runt köttfärslimpan i ugnsformen. Vi tog sivri (grön, turkisk paprika som visade sig vara ganska stark – så nästa gång tar vi vanlig paprika…), rödlök och cocktailtomater. Bara lite olivolja, salt och nymalen svartpeppar på grönsakerna.
Servera kebabköttfärslimpan med ex. bulgur, pitabröd och tzatziki.