Mumsiga rullader med bacon och äpple

”Husmorsorna” (alltså Emma Hamberg och Anette Rosvall) har lagt upp detta recept på Köket.se Det tackar vi för! Otroligt gott!

Börja med fyllningen till rulladerna. Detta fräses i en stekpanna med lite smör:

4 skivor finstrimlad bacon

1 gul lök, finhackad

Lägg fräset i en skål och rör ner detta:

1 äpple, skalat och tärnat

8 skivor ättiksgurka, hackade

1-2 msk ströbröd

2 msk senap (dijon eller ”svensk”, välj själv)

1 äggula

Nu är fyllningen till rulladerna klar! Dags att lägga ut 8 tunna skivor fransyska (lövbiff) på skärbrädan. Lägg en klick fyllning på varje köttskiva. Rulla ihop och fäst med tandpetare, du vill ju inte att alla godsaker ramlar ur.

Hetta upp smör i en stekgryta, bryn rulladerna i omgångar. Lägg på ett fat så länge. Om du inte har en stektgryta gör du detsamma i en stekpanna, men lägger över de brynta rulladerna i en gryta. 

Häll ner 6 dl köttbuljong (vatten + 1 tärning) i stekgrytan/stekpannan. Vispa runt så alla goda smaker från stekningen kommer med. Om du använder stekpanna så häll nu buljongen över rulladerna. 

Låt rulladerna småkoka ca 40 minuter i buljongen. De ska bli riktigt möra och fina!

Ta upp de färdigkokta rulladerna och håll dem varma under aluminiumfolie. Gör en sås av den goda buljongen genom att tillsätta 3 dl vispgrädde och 1-2 msk vinbärsgelé. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar. Red ev. av såsen med lite Maizenaredning.

Servera rulladerna med såsen och valfria tillbehör. Vi hade hasselbackspotatis och snabbinlagd gurka. Mumsigt värre! 🙂