Absolut gott, men vanlig sushi är så klart nättare och fräschare 🙂 Men kul att tillaga och servera! Receptet räcker till 7-8 portioner. Skölj och koka 6 dl sushiris enligt förpackningen. Jag brukar koka mitt ris tills det nästan är klart och sedan får det vila under lock bredvid spisen ca 15 minuter. Medan riset […]
Etikett: risvinäger
Vitlöksbroccoli med risvinäger och sesam
En råmarinerad broccolisallad med asiatisk touche. Fräscht och gott! Ansa 250 g broccoli, även stammen kan ätas (slantas efter skalning). Skala och finhacka 1 vitlöksklyfta. Rosta lite sesamfrön i en torr, het stekpanna. Var försiktig, då de lätt bränns vid. Blanda 1 msk risvinäger, 1 msk teriyakisås, 2 msk neutral olja, några droppar sesamolja samt salt och nymalen svartpeppar i en skål. Låt broccoli, vitlök och sesamfrön ligga i […]