Jag älskar kalljästa bröd! Smidigt att sätta degen på kvällen och få nybakat bröd lagom till frukost. Detta recept kommer från tidningen Matmagasinet sommarspecial 2019. Det bakas i jäskorgar, men jag skulle tro att det även funkar att baka ut direkt på en plåt. Men korgarna hjälper så klart till att hålla formen på degen… […]
Etikett: kalljäst
Kalljäst majsbröd
Ett helt fantastiskt grundrecept som jag hittade på lika fantastiska ”Fridas bakblogg”. Grundreceptet hittar du även här på min blogg. Jag testade att tillsätta lite snabb-polenta till degen => ett supergott majsbröd. Perfekt till mat med influencer från Mexico eller Amerikanska södern. Smula 12 g jäst (alltså 1/4 paket) i en stor bunke (volym 3 liter räcker). […]
Knådfritt och kalljäst grytbröd
Ett helt fantastiskt recept som jag hittade på lika fantastiska ”Fridas bakblogg”. Det blir precis som de där goda butiks- och bageribakade bröden, med härlig skorpa och luftigt inre. Yummie! Det bästa av allt är att degen jäser i kylen över natten och sedan bakas ut på morgonen – perfekt till helgfrukosten! Smula 12 g jäst (alltså […]