Tack Brinken bakar för alla dina underbara recept! En seg havrebotten (havre är ju nyttigt!), äpplekompott, vaniljcheesecake samt salt kolapannacotta. Där tog jag dock en liten genväg jämfört med fru Brinks recept, då jag tog färdig kolasås på tub. Funkade finfint! Jag monterade alla lager på varandra i en sprinform, men nästa gång ska jag […]
Etikett: pannacotta
Midsommardessert: Kardemummadröm, vispad fläderpannacotta och korall
Som en sommardag på en sked! Ljuvligt! Receptet på kardemummadrömmarna och korallerna kommer från “Brinken bakar”. Att göra koraller var betydligt mycket enklare än jag trodde, så det kommer jag definitivt göra igen med olika färger. Så vackra! Receptet nedan ger 10 portioner, med extra drömmar över. Kardemummadrömmar (20-25 st): Stöt 2 tsk hel kardemumma […]
Chokladpannacotta
Mörk choklad á 70 % kakaohalt blir bäst. Om du vill ha annan mörk choklad (ex. Odense eller vanlig Marabou som ligger runt 55 % kakaohalt) så bör du dubbla mängden gelatin för att få pannacottan att “stanna”. Grovhacka 150 g mörk choklad (70 % kakaohalt). Lägg 1 gelatinblad i blöt i kallt vatten. Hetta upp 3 dl vispgrädde, 2 […]