Chokladpannacotta

Chokladpannacotta

Mörk choklad á 70 % kakaohalt blir bäst. Om du vill ha annan mörk choklad (ex. Odense eller vanlig Marabou som ligger runt 55 % kakaohalt) så bör du dubbla mängden gelatin för att få pannacottan att “stanna”.

Grovhacka 150 g mörk choklad (70 % kakaohalt). Lägg 1 gelatinblad i blöt i kallt vatten.

Hetta upp 3 dl vispgrädde2 msk strösocker och 1 tsk vaniljsocker. När grädden är het, precis under kokpunkten, tar du kastrullen från värmen. Rör ner den hackade chokladen och rör tills chokladen har smält helt. 

Krama ur gelatinbladet och låt det sedan smälta ner i den varma chokladgrädden. Häll upp pannacottan i fyra portionsformar/glas. Låt stå i kylskåpet fram till servering, eller minst 4 h. 

Servera gärna med färska bär, eller som jag gjorde, med passionsfrukt och physalis

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *