Kardemummapannacotta med vanilj- och kanelkokta äpplen

Kardemummapannacotta med vanilj- och kanelkokta äpplen

Mmmm… Gott!

Börja med pannacottan: Blötlägg 2 gelatinblad i kallt vatten. Värm 3 dl vispgrädde och 1 dl standardmjölk tillsammans med 1/2 tsk kardemummakärnor2 msk råsocker och 1 tsk vaniljsocker.

Ta blandningen från spisen när den sjuder. Sila bort kardemummakärnorna. Krama ur gelatinbladen och rör ner dem så de löser sig helt. Häll upp i fyra portionsformar/glas och låt svalna och ställ sedan i kylen.

När pannacottan nästan har stelnat kan du förbereda äpplena: Skala och tärna 2 äpplen. Blanda 1 dl vatten1 msk citronsaft1 kanelstång1 tsk vaniljsocker och de tärnade äpplena i en kastrull. Småkoka tills äpplena är mjuka, men fortfarande behåller sin form.

Plocka bort kanelstången och sila ner vätskan i en skål. Lägg äppletärningarna i en skål för att svalna.

Lägg 1 gelatinblad i kallt vatten. Häll tillbaka äpplevätskan i kastrullen och reducera så att 1 dl vätska kvarstår. Krama ur gelatinbladet och låt det sedan smälta ner i äpplevätskan. Låt denna svalna något.

Toppa kardemummapannacottan med äppletärningarna och avsluta med att skeda över äpplevätskan. Låt stå i kylen fram till servering.