Mmmm… Gott!
Börja med pannacottan: Blötlägg 2 gelatinblad i kallt vatten. Värm 3 dl vispgrädde och 1 dl standardmjölk tillsammans med 1/2 tsk kardemummakärnor, 2 msk råsocker och 1 tsk vaniljsocker.
Ta blandningen från spisen när den sjuder. Sila bort kardemummakärnorna. Krama ur gelatinbladen och rör ner dem så de löser sig helt. Häll upp i fyra portionsformar/glas och låt svalna och ställ sedan i kylen.
När pannacottan nästan har stelnat kan du förbereda äpplena: Skala och tärna 2 äpplen. Blanda 1 dl vatten, 1 msk citronsaft, 1 kanelstång, 1 tsk vaniljsocker och de tärnade äpplena i en kastrull. Småkoka tills äpplena är mjuka, men fortfarande behåller sin form.
Plocka bort kanelstången och sila ner vätskan i en skål. Lägg äppletärningarna i en skål för att svalna.
Lägg 1 gelatinblad i kallt vatten. Häll tillbaka äpplevätskan i kastrullen och reducera så att 1 dl vätska kvarstår. Krama ur gelatinbladet och låt det sedan smälta ner i äpplevätskan. Låt denna svalna något.
Toppa kardemummapannacottan med äppletärningarna och avsluta med att skeda över äpplevätskan. Låt stå i kylen fram till servering.